بورس امروز هم در مدار منفی قرار داشت. اما نکته جالب توجه این بود که با وجود انتشار دو آگهی عرضه اولیه جدید که معمولا منجر به افزایش فشار فروش در بازار میشوند، شدت منفی بودن بورس در قیاس با روز گذشته کاهش یافت و در اواسط بازار هم تا حدی تقاضا تقویت شد. در نهایت نیز شاخص کل با افت ۱۴.۷ هزار واحدی (معادل یک درصد) به کار خود پایان داد و شاخص هموزن هم افت ۱.۴ درصدی را تجربه کرد.
کف ۲۷ هزار تومانی دلار اجازه ریزش بیشتر بورس را نداد؟
شب گذشته ریزش قیمت دلار تا سطح ۲۷۰۵۰ تومان ادامه پیدا کرد و امروز هم در شروع کار بازار دلار که اواسط بازار سهام محسوب میشود، در همین کف ۲۷ هزار تومانی قرار داشت. هر چند دلار چند باری هم به ۲۶۹۵۰ تومان رسید، اما به طور کل رفتار امروز بازار ارز نشان داد که حمایت مهمی برای قیمت دلار در کف ۲۷ هزار تومانی وجود دارد. به نظر میرسد این عاملی بود که منجر شد تقاضا در بورس هم اندکی تقویت شود و سهامداران با خیال راحتتری در سمت خرید فعال شوند.
عرضه اولیه فسبزوار چقدر سود میدهد؟
آیا عرضه اولیه توسن را بخریم؟
البته در هنگام صعود نرخ ارز هم شاهد مقاومت جدی در سطح ۲۸ هزار تومان هستیم. به نظر میرسد در صورتی که این حبس بازهای دلار در کانال ۲۷ هزار تومانی ادامه پیدا کند، نوسانات بورس هم محدودتر شود و تا مدتی در نزدیکی کانال ۱.۵ میلیون واحدی به کار خود ادامه دهد.
سه خبر مهم که بورس را تحت تاثیر قرار میدهند
امروز ذوب از ابتدای معاملات متعادل اما مثبت معامله میشد و تا ساعت ۱۲ حدود ۸۵ میلیون سهم معامله شد. اما به یکباره تقاضایی به شدت سنگین وارد این سهم شد؛ به طوری که طی نیم ساعت ۷۰ میلیون سهم دیگر معامله شدند و ۳۵ میلیون سهم هم در صف خرید ذوب باقی ماند. حدود ۲ ساعت بعد از این اتفاق مصاحبهای از رستم قاسمی منتشر شد که در آن گفته بود: ذوب آهن اصفهان یاری رسان دولت در تامین مسکن است. در ادامه هم تاکید کرده بود که: مواد اولیه ذوب آهن تامین خواهد شد. سپس معاون وزیر راه هم در مصاحبهای دیگر گفت: «وزارت راه و شهرسازی آمادگی دارد که با پیش خرید تولیدات این شرکت در تامین مالی این شرکت همکاری نماید. وزارت راه در صدد است که با هماهنگی دیگر سازمانهای مرتبط به کاهش قیمت تمام شده تولیدات ذوب آهن اصفهان کمک کند تا از این طریق هم این شرکت و هم مصرف کنندگان منتفع شوند.»
دیگر خبر مهم امروز صحبتهای یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس بود که گفته بود: «بر اساس قانون بودجه، ارز ۴۲۰۰ تا آخر سال باید به شکل تدریجی حذف شود به طوری که در سال ۱۴۰۱ چیزی تحت عنوان ارز ۴۲۰۰ نداشته باشیم. ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو حذف نمیشود؛ این ایده هم وجود دارد که به جای پرداخت به دارو و داروخانهها، این ارز به بیمهها داده شود.» هر چند این صحبتها تا حدی ابهام برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد کرده است، اما بررسی گزارش ماهانه شرکتهای دارویی نشان میدهد که بسیاری از آنها همین حالاها هم ارز دولتیشان حذف شده است و از مرداد ماه محصولات خود را بر اساس نرخ ارز نیمایی به فروش رساندهاند.
در همین حال نکته مهم صحبتهای این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، احتمال انتقال ارز ۴۲۰۰ از داروسازان به شرکتهای بیمهای است. چنین چیزی اگر رخ دهد هم برای داروسازان و هم برای بیمهایها میتواند بسیار مهم باشد. در وهله نخست به نظر میرسد این اتفاق میتواند به نفع بیمهایها شود.
همچنین دیشب هم خبری منتشر شد مبنی بر این که فاطمی امین برای همراهی و اجرای طرح عرضه خودرو در بورس کالا اعلام آمادگی کرده است. این خبر منجر شد تا امروز تقاضایی جدید وارد این صنعت شود و سهام خودروسازان بزرگی مثل ایرانخودرو و خساپا بتوانند بعد چندین منفی پیاپی، سبزپوش شوند.

بازار به روایت آمار
در پایان بازار امروز ۶۹ درصد نمادها در مدار منفی معاملات قرار داشتند که از این میان ۲۲ واحد درصد نمادها با صف فروشهایی به ارزش ۴۶۰ میلیارد تومان مواجه بودند. در سمت مثبت بازار هم ۱۱ درصد نمادها صف خریدهایی به ارزش ۱۳۸۰ میلیارد تومان را تجربه میکردند. البته حدود ۸۳۰ میلیارد تومان از این صف خریدها متعلق به دو نماد تازهوارد فجهان و کیمیاتک بود.
ارزش معاملات خرد در بازار امروز تا حدی صعودی شد و به ۷۲۰۰ میلیارد تومان رسید. در بین صنایع فلزات، خودروسازان، سرمایهگذاریها و شیمیاییها و در بین نمادها هم پالایشی یکم، برکت، دارا یکم و شبندر بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
حقیقیها در بازار امروز هم در سمت فروش فعالتر بودند و خروج پول سنگین ۵۶۰ میلیارد تومانی را رقم زدند. در حالی حقیقیها در سمت خرید صنعت خاصی چندان فعال نبودند، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای بنو، مدیریت و فسپا بودند. بیشترین خالص خرید حقوقی هم در صنایع فلزات، پالایشیها و شیمیاییها و نمادهای فولاد، شبندر و فملی بود.
